Jaap van Dissel voor het Tuchtcollege

Er gebeurt veel. Heel veel. De WHO verandert van koers. Wereldwijd verzamelde artsen met steun van 87.000 collega´s, zij gaan het opnemen, via het gerecht, tegen o.a. de Nederlandse Staat.

 

De publieke opinie draait en de pers verliest in sneltreinvaart zijn gezicht. De belachelijke hashtag #jesuisNOS geeft aan hoe ver heen deze mensen bij de NPO zijn. Volledig losgeslagen. Sensatiegeil en schaamteloze gehoorzaamheid aan dit corrupte kabinet.

Dat maakt deze zaak nóg interessanter. Het zal aantonen hoe het Centraal Tuchtcollege hier mee omgaat. De WHO bevestigt, niet in dezelfde woorden, ook enigszins dat lockdowns niet helpen. In dat geval houdt je aan een lockdown dus alleen maar nadelen over.

De aanklacht tegen één van de hoofdverantwoordelijken die Nederland onherstelbare schade hebben aangericht, Jaap van Dissel, luidt: Er gaan veel en veel meer levens verloren door de lockdown dan er ooit mee gered zullen worden. De eed van Hippocrates is daarmee overschreden: Primum non Nocere.

Verzekeringsarts Koert van Rijn blijkt een tuchtklacht te hebben ingediend tegen RIVM-hoofd infectieziektebestrijding Jaap van Dissel. Volgens Van Rijn schaadt Van Dissel met zijn lockdownadviezen het niet-schadenprincipe waar artsen aan zijn gebonden.

Van Rijn vertelde deze week over zijn zaak bij platform voor burgerjournalistiek Café Weltschmerz.  Volgens de verzekeringsarts gaan er in Nederland veel meer levensjaren verloren door de negatieve effecten van lockdown, zoals uitgestelde zorg, werkeloosheid en stress, dan ermee kunnen worden gered. Op basis van eigen ‘grove berekeningen’ stelt Van Rijn dat de lockdown hooguit een winst van duizend levensjaren oplevert in Nederland, tegenover een verlies van 250 tot 600 duizend levensjaren (afhankelijk van of de kwaliteit van leven wordt meegewogen).

Tuchtzaak

Van Rijn besloot dit voorjaar om Van Dissel aan te klagen. ‘Daar heb ik wakker van gelegen. Als arts klaag je een arts niet aan. Maar mijn geweten zei dat ik het moet doen’, aldus de arts bij Café Weltschmerz. Op een ander onlineburgernieuwsplatform, CommonSenseTV, licht Van Rijn toe dat Van Dissel en de bij het Outbreak Management Team betrokken artsen volgens hem het primum non nocere uit de eed van Hippocrates overschrijden.

Het Regionaal Tuchtcollege in Den Haag laat weten dat Van Rijn in eerste aanleg niet-ontvankelijk is verklaard met zijn klacht. Daar is hij tegen in beroep gegaan, aldus een zegsman van het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg, waar 23 oktober de beroepszaak dient

Lees ook

Artsen kritisch in brandbrief over coronamaatregelen
Huisarts Terpstra start tegenpetitie voor steun aan coronamaatregelen
Groep Duitse artsen bij tegenstanders coronamaatregelen
Bespreek de bewegingsvrijheid van de kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *